Voorkom rugklachten door thuiswerken

pexels-proxyclick-visitor-management-system-2451568-scaled-e1614867872608

Veel mensen werken door het coronavirus thuis in plaats van op kantoor. Het is voor veel mensen wennen en niet iedereen heeft een goede werkplek thuis. Rugklachten zijn dan ook veelvoorkomende klachten die ontstaan door het thuiswerken. Maar wat kan je doen om deze rugklachten te voorkomen? Hieronder geven wij enkele tips.

Zorg voor een goede houding

Naast voldoende beweging is een goede houding tijdens het werken van essentieel belang om rugklachten te voorkomen. Zorg daarom voor een goede en ontspannen zithouding. Zorg ervoor dat je rechtop zit, je rug genoeg steun heeft en het gewicht evenwichtig is verdeeld. Ontspan je schouders en laat je armen rusten op tafel. Voor de armen en benen is het belangrijk om een hoek van negentig graden aan te houden. Houd de voeten op de grond of gebruik eventueel een voetensteun.

Beweeg voldoende tijdens het werken

Voldoende beweging gedurende de dag kan rugklachten voorkomen. Zorg ervoor dat je niet te lang in dezelfde houding zit. Loop af en toe een rondje, doe rek- en strekoefeningen. Draai een rondje met je hoofd, beweeg je armen of ga af en toe even staan. Deze bewegingen zorgen ervoor dat je soepel blijft en je de kans op rugklachten verkleint.

Creëer de juiste werkplek

Een van de belangrijkste elementen om rugklachten tijdens het thuiswerken te voorkomen, is een juiste, ergonomische werkplek creëren. Zorg voor een goede bureaustoel en een bureau en computer of laptop op de juiste hoogte. De juiste afstand tussen het scherm en je gezicht, afhankelijk van het beeldscherm is ongeveer 50 tot 60 centimeter. Hoe groter het beeldscherm, hoe verder je er vanaf moet zitten. Ook is de kijkhoogte naar het scherm erg belangrijk. Het is niet de bedoeling dat je omlaag kijkt, maar dat het scherm recht voor je staat met een hoek van maximaal 45 graden van de onderkant. Gebruik eventueel een laptopstandaard.

Rust voor je rug

Veel rugklachten ontstaan door een verkeerde (werk)houding, door een foute belasting van de wervelkolom. Maar na het werk of in de pauze wil je soms gewoon lekker onderuit zakken. Vooral na een drukke werkdag kun je zo’n rustmoment goed gebruiken. Op een stoel kun je onderuit zakken, maar ook dit kan slecht zijn voor je rug. De zitzakken van Terapy zijn ideaal voor een heerlijk rustmoment. De zitzakken passen zich namelijk aan je lichaam aan. Het lichaamsgewicht is hierdoor verdeeld en de drukpunten op je wervelkolom worden verlicht. Zo kan je optimaal ontspannen zonder last te krijgen van rugklachten.

Lees ook deze artikelen:

Onze populaire producten

Vanaf 0,00

Vanaf 166,94

Vanaf 471,95

Vanaf 251,95

Daarom kies je voor Terapy

Ergonomisch

Onze zitzakken passen zich volledig aan naar jouw lichaam voor ultiem comfort.

Beschikbaar in veel verschillende kleuren en designs

Onze zitzakken zijn te bestellen in veel verschillende kleuren en designs. Kies de kleur die bij jou past!

Gratis verzending in Nederland en België

Wij bieden gratis verzending in Nederland en België.

Snelle levering

Wij leveren binnen 1-3 werkdagen.

Dit zeggen onze fans

Zoek