Service & Support

Voordat je ultiem kunt chillen op een van de Terapy items, heb je misschien nog vragen. En die beantwoorden wij graag! Bekijk of het antwoord op jouw vraag op deze pagina staat of neem contact met ons op.
8.8/10|1151 reviews
5/5

Vragen over een van onze producten? Wij vertellen je maar wat graag meer!

Een Terapy zitzak is ideaal als je rugklachten hebt of gewoon heerlijk comfortabel wilt zitten. Deze zitzak is ergonomisch vormgegeven en de hoezen zijn gemaakt van zacht, rekbaar katoen waardoor de zitzak zich perfect naar je lichaam vormt. Hierdoor zorgt zitten op een zitzak van Terapy voor ultieme ontspanning. Wil je meer informatie? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Of misschien is uw vraag al eens eerder gesteld

Algemeen

Wij maken gezonde ergonomische zitzakken. Door de rekbaar katoenen hoes past de zitzak zich aan je lichaam aan. Hierdoor wordt je lichaamsgewicht verdeeld en de druk op je wervelkolom verlicht. Onze zitzakken worden door meerdere fysiotherapeuten aanbevolen en veelal gebruikt door mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

Onze showroom is gevestigd in Nijkerk. Hier kan je van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 16:00 uur al onze producten zien en uitproberen. Laat van tevoren wel even weten dat je langskomt, dan zetten we de koffie alvast klaar!

Producten

Een kleur kiezen is altijd lastig, zeker als je de kleuren nog niet hebt bekeken. Wij helpen je graag de juiste keuze te maken door kosteloos een kleurstaal toe te sturen. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.
Uiteraard kun je de aangeschafte producten retourneren. Bekijk op onze retourpagina hoe je dat het beste kunt doen.
Er zit zes maanden garantie op de rits en de naden van onze producten. Voor meer informatie, zie onze voorwaarden.
Bij een klein gaatje kun je de hoes gemakkelijk met naald en draad dichtnaaien, dit heeft geen invloed op het zitcomfort. Ook grotere gaten kun je met naald en draad proberen te repareren. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om een nieuwe buitenhoes aan te schaffen. Als je bij ontvangst van het product een gaatje in de buitenhoes constateert, kun je het beste telefonisch contact met ons opnemen. Wij sturen je dan een nieuwe hoes toe.
Bij een klein gaatje kun je de hoes gemakkelijk met naald en draad dichtnaaien. Dit heeft geen invloed op het zitcomfort. Het kan zijn dat er door het gaatje in de binnenhoes wat piepschuim uit de zitzak is gevallen. Dit is slechts een klein deel van de vulling en dit zal het zitcomfort niet verminderen.
Al onze zitzakken zijn gevuld met EPS–korrels, oftewel polystyreen bolletjes. Dit vormt de basis grondstof van piepschuim. Het polystyreen dat wij gebruiken is niet gerecycleerd, zoals vaak het geval is bij andere zitzakken. Deze zijn gemaakt van piepschuimplaten (ter bescherming van bijvoorbeeld elektrische apparatuur) die door een versnipperaar zijn gehaald. Onze zitzakken bevatten volledig nieuw materiaal van goede kwaliteit.
Je kunt de speciale EPS-korrels in onze webshop bestellen. De korrels zijn ideaal om het comfort niveau te behouden van je Terapy zitzak. Het piepschuim dat wij gebruiken is van hoogwaardige kwaliteit en verschilt van het materiaal waarmee andere zitzakken meestal mee worden gevuld. Het gebruik van andere vulling kan het zitcomfort dan ook negatief beïnvloeden.
Wij doen er alles aan om onze kleuren zo mogelijk weer te geven op onze website. Helaas kunnen de kleuren wel iets afwijken m.b.t. de (online) afbeeldingen. Mocht je niet helemaal tevreden zijn met de kleur of is hij anders dan gedacht? Geen probleem! Neem contact met ons op, dan lossen we het samen op.

Gebruiksadviezen

Je kunt de buitenhoes van de zitzak op 30 graden in de wasmachine wassen. Om eventueel kleurverschil te vermijden, raden wij aan de gehele buitenhoes te wassen, in plaats van met een vochtige doek de vlek te verwijderen. De binnenhoes kun je niet wassen. Anders stromen er duizenden piepschuimbolletjes in je huis. Mochten er vlekken op de binnenhoes komen, dan kun je deze het beste met een vochtige doek verwijderen.
Dit ligt aan de intensiteit van het gebruik. Bij normaal gebruik is dit ongeveer één jaar. Daarnaast hangt het natuurlijk ook af van ieders eigen voorkeur. Sommige mensen zitten het liefst in een wat zachtere zitzak en halen vooraf zelfs wat piepschuim eruit.
Voor het bijvullen van het product verwijder je eerst de buitenhoes. Vervolgens kun je de binnenhoes openritsen. Knip hierna een hoek af van de zak waar het piepschuim in wordt geleverd. Via de trechteropening kun je de zitzak zullen met nieuw piepschuim. Tijdens het bijvullen, kan het gebeuren dat er een paar piepschuimbolletjes tussenuit glippen. We raden je dan ook aan het product op een plek neer te leggen waar je de ruimte hebt en makkelijk kunt stofzuigen.

Je kunt al onze producten ook buiten gebruiken. Houd er alleen rekening mee dat de buitenhoes van rekbaar katoen is. Vermijd ruwe oppervlakten en laat het product niet in de regen staan. Daarnaast raden wij je af om nat of ingesmeerd met (zonnebrand)crème op het product te gaan liggen. Je kunt er dan beter een handdoek tussen leggen. Als het product vies is geworden, dan kun je de buitenhoes makkelijk verwijderen en op 30 graden wassen.

Niet alle huisdieren zijn hetzelfde. Daarom is het voor ons moeilijk in te schatten of jouw hond of kat het product zal beschadigen. De ene kat ligt graag in Terapy, de andere zet er zijn nagels in. Je kunt ervoor kiezen de zitzak in een kamer te zetten waar je huisdier niet komt. Mocht je huisdier de buitenhoes toch beschadigen, dan kunt u deze makkelijk repareren met naald en draad. Dit gaat niet ten koste van het zitcomfort.
Dat valt mee. Het product zal wat stof aantrekken, maar de hoes kan makkelijk worden gestofzuigd of gewassen. Daarnaast kun je de zitzak insprayen met een speciale stofafstotende spray.
De buitenhoes kan door één persoon om de binnenhoes worden gedaan. Alhoewel onze familieleden soms een beetje wild kunnen zijn. Vandaar dat het handiger is om de hoes met z’n tweeën eromheen te doen. 1. Keer de hoes binnenstebuiten. 2. Plaatst ieder een hand in een van de punten van de buitenhoes. 3. Grijp vervolgens ieder een punt van de binnenhoes vast, inclusief wat van de vulling in de punt. 4. Trek de buitenhoes over de binnenhoes, totdat de helft wordt bedekt. 5. Draai het geheel om en duw wat van de vulling de hoes in. 6. Grijp elk een kant vast. Til vervolgens de zitzak omhoog en schud het geheel gelijktijdig, zodat de binnenhoes verder in de buitenhoes zakt. 7. Maak vervolgens gezamenlijk de rits dicht en zorg dat de punten van de binnenhoes goed in de punten van de buitenhoes zitten. In het begin is het lastig, maar oefening baart kunst!
Veel moeders gebruiken de Uli als voedingskussen. Doordat dit model groter is dan een normaal voedingskussen krijgen zowel moeder als kind optimale ondersteuning.
Terapy is uitermate geschikt voor kinderen! Je zult zien, ze komen er niet meer vanaf.
Het opstaan uit een zitzak is wat lastiger omdat het product zich met je mee vormt en omdat je in sommige posities laag bij de grond zit. Je kunt je bij het opstaan het beste met twee handen tegelijkertijd afzetten, of er aan de zijkant op je knieën vanaf rollen. Daarnaast kun je op Baloo ook hoger zitten. Hierbij maken je knieën een hoek van 90 graden waardoor je makkelijker kunt opstaan.
Zet Baloo in een rechtopstaande positie. Ga met je rug tegen de zitzak staan. Buig door je knieën, leun naar achter en ga zitten in Baloo.
Een tweepersoonsbank maak je door de zitzak te combineren met twee Uli’s. Samen met Toby maak je er zelfs een driepersoonsbank van. Je moet in dit geval de zitzak wel tegen een muur plaatsen.
Zorg dat de rits en twee hoeken van de zitzak op de grond staan. Trek één punt van de zitzak omhoog, terwijl je de ander punt in de zitzak duwt. Nu kun je gaan zitten in de druppelvormige Elly.

Betaling en levering

We leveren alle producten in heel Europa binnen drie werkdagen, in Nederland kan je je bestelling vaak de volgende dag al verwachten. Heb je het product de volgende dag nodig? Neem dan contact met ons op, dan kijken we wat we voor je kunnen doen.

Ja, dat kan bij ons kantoor in Nijkerk. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 16:00 uur geopend. Je kunt altijd langskomen om onze producten te bekijken en uit te proberen. Laat van tevoren wel even weten dat je langskomt.

Wij leveren in heel Europa. Voor sommige (ei)landen komen er wel extra verzendkosten bij.
Als je een bestelling plaatst, heb je de keuze uit verschillende betaalmogelijkheden: iDEAL, Bancontact/Mister Cash, VISA/Mastercard, PayPal, vooruitbetaling, Sofort Banking en Giropay. Lukt er iets niet met de betaling? Neem dan contact met ons op.

Staat je vraag er niet bij? Neem contact met ons op!

Heb je een andere vraag of zijn er nog onduidelijkheden? Vul hieronder je gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op om je vraag te beantwoorden.

Contactformulier

Onze populaire producten

Vanaf 0,00

Vanaf 164,95

Vanaf 469,00

Vanaf 249,95

Zoeken