Voordelen van een draagdoek

draagdoek-baby-terapy-izzy-olijf-groen-met-elly-zitzak-volwassene

Veel moeders (en vaders) maken gebruik van een draagdoek. Vanaf het moment dat je baby geboren is, kun je de baby dichtbij je dragen. En dat is erg fijn, aangezien het al moeilijk genoeg is om afscheid te nemen van je zwangere buik. Naast het voordeel dat je je kindje altijd dicht bij je draagt, biedt een draagdoek nog vele andere voordelen. Wij lichten er een aantal toe.

Veiligheid en geborgenheid

Een draagdoek zorgt ervoor dat je kindje veilig en geborgen dicht bij je is. Wanneer je baby uit de veilige baarmoeder komt met weinig geluiden of andere prikkels, moet hij wennen aan de buitenwereld. Een draagdoek is hiervoor erg geschikt aangezien de baby dicht tegen je aanzit waardoor hij jouw ademhaling voelt en het lekker warm heeft. 

Goede houding

Baby’s zijn van nature gewend om een houding aan te nemen waarbij de knieholtes hoger liggen dan hun billetjes. Dit is erg belangrijk voor de lichamelijke ontwikkeling van je baby. Een draagdoek stimuleert deze natuurlijke houding doordat de baby zijn beentjes rondom jouw buik legt. De baby mag vrij hoog worden gedragen en de billetjes mogen boven je navel uitkomen. 

Minder huilen

Je baby zal eerder tot rust kunnen komen in een draagzak. Soms zijn baby’s ontroostbaar en door ze in een draagzak bij je te hebben liggen is de kans groter dat ze sneller tot rust komen. Dit komt onder andere doordat ze jouw hartslag, ademhaling en stem horen en ze je geur ruiken. Een draagdoek kan dus erg geschikt zijn om je baby te troosten.

Vrije handen

Een erg praktisch voordeel aan een draagdoek is dat je je handen vrij hebt, terwijl de baby wel tegen je aan ligt. Hierdoor zou je ondertussen huishoudelijke taken uit kunnen voeren terwijl je je kindje overal mee naartoe neemt. Ook maakt een draagzak het gemakkelijker om een fijne wandeling met je baby te maken. Dit is handig voor zowel buitenshuis als binnenshuis.

Draagdoek bij Terapy

Bij Terapy hebben we de Izzy draagdoek in ons assortiment. Deze draagdoek is gemaakt van het meest zachte katoen en is daarnaast erg rekbaar. Je hebt de keuze uit een basic of luxe draagdoek. Deze bieden wij ook in verschillende maten en kleuren aan. De draagdoek is gemakkelijk uit te wassen op 30 graden.

Vragen?

Heb je nog vragen over onze draagdoek of wil je er graag een bestellen? Dat kan gemakkelijk en snel via onze webshop. Uiteraard kun je bij vragen eerst contact met ons opnemen via e-mail, telefoon of ons contactformulier. Je kunt ons ook altijd via social media een bericht sturen. Wij helpen je graag!

Lees ook deze artikelen:

Onze populaire producten

Vanaf 0,00

Vanaf 166,94

Vanaf 471,95

Vanaf 251,95

Daarom kies je voor Terapy

Ergonomisch

Onze zitzakken passen zich volledig aan naar jouw lichaam voor ultiem comfort.

Beschikbaar in veel verschillende kleuren en designs

Onze zitzakken zijn te bestellen in veel verschillende kleuren en designs. Kies de kleur die bij jou past!

Gratis verzending in Nederland en België

Wij bieden gratis verzending in Nederland en België.

Snelle levering

Wij leveren binnen 1-3 werkdagen.

Dit zeggen onze fans

Zoek