Tips voor een juiste werkhouding

chase-chappell-HIlhaf9MsN0-unsplash-1-4.jpg

Een juiste werkhouding is erg belangrijk om gezondheidsklachten te voorkomen. Veel mensen werken onbewust in een verkeerde werkhouding waardoor er bijvoorbeeld rugklachten kunnen optreden. Of je nu thuis of op kantoor werkt, met deze tips zorg jij ervoor dat jij de juiste werkhouding hebt.

Tips voor de juiste werkhouding

  • Zorg ervoor dat je je beeldscherm goed afstelt. Het beste is om recht naar je beeldscherm te kijken, zodat je niet met een gedraaid hoofd of bovenlichaam werkt. Let erop dat de bovenkant van je scherm niet hoger dan je ooghoogte is.
  • De ideale afstand tussen jou en je beeldscherm ligt tussen de 50 en 70 cm. Dit is het beste voor je ogen en hiermee voorkom je daarnaast dat je nekklachten krijgt.
  • Om arm- en polsblessures te voorkomen is het belangrijk dat je armen altijd voor een gedeelte op het bureau steunen als je aan het typen bent.
  • De ideale hoogte van je bureau verschilt per activiteit. Als je veel typt wordt aangeraden om je wat bureau hoger af te stellen, zodat je met een rechte rug zit. Als je veel leest en schrijft dan is een iets lager bureau aangeraden omdat je dan met een gebogen bovenlichaam werkt. De algemene richtlijn is dat je onderarm als je rechtop zit een horizontale lijn maakt met het bureau.
  • De bureaustoel moet ingesteld worden op een hoogte waarbij je knieën een hoek maken van 90 graden en je voeten plat op de grond staan. Daarnaast moeten je armen ook in een hoek van 90 graden op je armleuningen kunnen liggen wanneer je je schouders recht houdt.
  • Verder is het verstandig dat je tijdens je werk erop let dat je je schouders ontspannen houdt, niet onderuitgezakt zit en niet langer dan twee uur achter elkaar zittend werkt. Loop af en toe een rondje of ga eens staand vergaderen! In ons blog ontspannen tijdens een drukke werkdag: zo doe je dat lees je hoe je regelmatig ontspanmomenten inlast!

De juiste werkhouding met Terapy

Ook Terapy kan je helpen een goede werkhouding aan te nemen. Door de Baloo zitzak als stoel te gebruiken, zorg je ervoor dat je knieën altijd in een hoek van 90 graden staan. Maar je kunt de Terapy zitzakken natuurlijk ook heel goed gebruiken om even een rustmomentje in te lassen of te ontspannen tijdens een telefoongesprek of brainstorm.

Lees ook deze artikelen:

Onze populaire producten

Vanaf 0,00

Vanaf 164,95

Vanaf 469,00

Vanaf 249,95

Daarom kies je voor Terapy

Ergonomisch

Onze zitzakken passen zich volledig aan naar jouw lichaam voor ultiem comfort.

Beschikbaar in veel verschillende kleuren en designs

Onze zitzakken zijn te bestellen in veel verschillende kleuren en designs. Kies de kleur die bij jou past!

Gratis verzending in Nederland en België

Wij bieden gratis verzending in Nederland en België.

Snelle levering

Wij leveren binnen 1-3 werkdagen.

Dit zeggen onze fans

Zoeken