Spelen met je baby: stimuleer de ontwikkeling

Terapy-20200818-041

De eerste weken van zijn leven zal je baby vooral veel slapen, drinken en met jou knuffelen. Maar al snel begint de interesse voor de wereld om zich heen. Voor je het weet begint het spelen: hij grijpt naar kleurrijke speeltjes en beweegt zich voort door de box of op een speelkleed. En dat is alleen maar goed, voor zijn motorische ontwikkeling bijvoorbeeld. Lees hier hoe je je baby kunt helpen bij die ontwikkeling.

Stimuleer bewegingen

Je baby gaat al snel volop oefenen met bewegen. Stimuleer dit zeker bij je baby, bijvoorbeeld door hem of haar in de box of op een speelkleed te leggen. Op die manier prikkel je de interesse om te bewegen en voelt je baby zich vrij om diverse bewegingen te ontdekken.

Motorische ontwikkeling

In het eerste levensjaar gaat de ontwikkeling razendsnel. Waar een baby in de eerste twee maanden volop bezig is met het ontdekken van de nieuwe wereld waar hij in terecht is gekomen en vooral niet-doelbewuste bewegingen, maar reflexbewegingen maakt, worden de bewegingen vanaf de tweede maand al een stuk gecontroleerder. Vanaf dat moment openen de opgetrokken beentjes en armpjes, gebalde vuistjes en krommende teentjes steeds meer.

Kleuren zien

Naast dat de bewegingen steeds gecontroleerder worden, ziet je baby ook steeds meer. Kleuren bijvoorbeeld. Vanaf vier à zes weken kunnen baby’s al een aantal basiskleuren onderscheiden en contrasten zien. Rood is de eerste kleur, waarna geel en groen snel volgen. Niet gek dus dat veel rammelaars, speeltjes en speelkleden juist die kleuren bevatten; een van de redenen dat we de Mats speelmat niet alleen in het grijswit, maar ook met meerdere kleuren hebben.

Baby helpen bij ontwikkeling

Door samen met je baby te spelen en te stimuleren bewegingen te maken of oefeningen te doen, geef je je kleintje zelfvertrouwen, wat weer een positief effect heeft op de ontwikkeling. Dus help je kindje bij het rondkijken, pakken en vasthouden van speeltjes, omrollen en kruipen. En voor je het weet gaat je baby de hele kamer door!

Lees ook deze artikelen:

Onze populaire producten

Vanaf 0,00

Vanaf 166,94

Vanaf 471,95

Vanaf 251,95

Daarom kies je voor Terapy

Ergonomisch

Onze zitzakken passen zich volledig aan naar jouw lichaam voor ultiem comfort.

Beschikbaar in veel verschillende kleuren en designs

Onze zitzakken zijn te bestellen in veel verschillende kleuren en designs. Kies de kleur die bij jou past!

Gratis verzending in Nederland en België

Wij bieden gratis verzending in Nederland en België.

Snelle levering

Wij leveren binnen 1-3 werkdagen.

Dit zeggen onze fans

Zoek