Ontspanningstips voor tijdens de lockdown

Terapy-Dino-2-e1614862959251.jpg

Hoewel het in deze coronatijd met veel regels, onzekerheden en thuiswerken misschien lastig is om voldoende te ontspannen, is het juist heel belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen en af en toe die rust te nemen. Ontspanning heeft namelijk een positief effect op zowel je lichaam als je geest. Door te ontspannen functioneer je beter en het zorgt voor een betere focus, zowel op het werk als thuis. Hieronder geven wij jou daarom enkele ontspanningstips voor tijdens de lockdown.

1. Structuur geeft rust

Geen structuur kan betekenen dat je geen overzicht meer hebt en als je het overzicht kwijt bent, kan dat stress opleveren. Het is daarom erg belangrijk om je vast te houden aan een bepaald patroon, ook als je situatie verandert. Gebruikelijke routines zorgen namelijk voor regelmaat. Een goed ritme begint bij het aanhouden van vaste tijden in het naar bed gaan en opstaan. Maar ook vaste eet- en slaaptijden zorgen voor regelmaat. Een duidelijk overzicht van hoe je dag en week eruitziet geeft rust, zorg daarom voor dag- en weekschema’s. Daarnaast kan je met een duidelijk overzicht, makkelijker tijd maken om te ontspannen.

2. Gezond eten

Als je veel thuis zit, is de kans groot dat je ook minder beweegt. Des te belangrijker om op je voeding te letten! Gezonde voeding geeft je meer energie en zorgt ervoor dat je op gewicht blijft. Zorg er dus voor dat je genoeg vitamines, mineralen en vezels binnenkrijgt. Eet niet te veel zout, verzadigd vet en suikers. Als je tussendoor trek hebt, zorg dan voor gezonde tussendoortjes als fruit, groente of noten. Misschien heb je zelfs tijd over om zelf nieuwe, gezonde recepten uit te proberen.

3. Sociaal contact

De lockdown zorgt ervoor dat je minder mensen ziet en spreekt. Probeer toch een andere oplossing te vinden om met elkaar in contact te blijven en je ontspanmomentjes te delen met je vrienden of familie! Organiseer bijvoorbeeld een online pubquiz, meeting of blijf in contact via de telefoon, videobellen of e-mail. Sociaal contact is belangrijk voor de emotionele en fysieke gezondheid en heeft grote invloed op kwaliteit en geluk van leven.

4. Zorg voor ontspanning

Het is in deze bizarre tijd extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Plan op een dag daarom voldoende momenten in om te ontspannen. Door te ontspannen geef je jouw lichaam de tijd om te herstellen van stress. Maak een boswandeling, lees een boek of ga in bad. Of doe aan meditatie, yoga of ontspanningsoefeningen. Ook tijdens werk is het belangrijk om rustmomenten te pakken, dat kan bijvoorbeeld door regelmatig even tijd te nemen voor een kop koffie of een lunchwandeling. Een paar minuten per dag ontspannen zorgt al voor een positief effect.

5. Zorg voor afleiding

Genoeg afleiding is belangrijk om je gedachten te verzetten, zorg daarom voor een ontspannende bezigheid. Ga op zoek naar een nieuwe hobby of doe iets wat je leuk vindt. Het is belangrijk om leuke dingen te blijven doen. Je kan jezelf bijvoorbeeld ontwikkelen op het gebied van koken, bakken, schilderen of fotograferen.

6. Beweeg voldoende

Zit niet te veel stil en beweeg voldoende. Ga in de pauze een halfuur stevig wandelen of fietsen. Bewegen houd je fit en is gezond. Hoe fitter je bent, hoe meer energie je krijgt. Door regelmatig te sporten, te bewegen en krachttraining te doen wordt je lichaam sterker. Via YouTube kan je veel leuke work-outs vinden of een challenge volgen. Beweeg minstens 150 minuten per week intensief en verspreid dit over meerdere dagen.

7. Plan voldoende rustmomenten

Neem jouw recharge moment. Na een drukke dag op werk is het belangrijk om jezelf op te laden. Zo’n moment hebben we allemaal nodig! Onderuit gezakt op de bank of op een van onze zitzakken natuurlijk. De zitzakken passen zich volledig aan naar jouw lichaam, waardoor je heerlijk onderuit gezakt kan zitten zonder dat je last van je rug krijgt. Het lichaamsgewicht wordt verdeeld en daarnaast verlicht het ook de druk op je wervelkolom. Ontspannen maar!

Lees ook deze artikelen:

Onze populaire producten

Vanaf 0,00

Vanaf 166,94

Vanaf 471,95

Vanaf 251,95

Daarom kies je voor Terapy

Ergonomisch

Onze zitzakken passen zich volledig aan naar jouw lichaam voor ultiem comfort.

Beschikbaar in veel verschillende kleuren en designs

Onze zitzakken zijn te bestellen in veel verschillende kleuren en designs. Kies de kleur die bij jou past!

Gratis verzending in Nederland en België

Wij bieden gratis verzending in Nederland en België.

Snelle levering

Wij leveren binnen 1-3 werkdagen.

Dit zeggen onze fans

Search