Ontspannen tijdens een drukke werkdag: zo doe je dat

Terapy-20200818-122-e1599203828193.jpg

Je kent het vast wel: een drukke werkdag waarin je niet tot nauwelijks toekomt aan een beetje ontspanning. Toch is het erg belangrijk om regelmatig te ontspannen, juist als je druk bent! Niet alleen omdat het goed is voor je eigen lichaam, je bent uiteindelijk ook een stuk productiever als je regelmatig een relaxmomentje inlast. In deze blog geven we je tips voor ontspanmomenten tijdens je werkdag.

Ontspanningsoefeningen

Een van de manieren om te ontspannen tijdens je werk is het doen van ontspanningsoefeningen. Ze nemen nauwelijks tijd in beslag, maar zijn zeker effectief. Zo kunnen ze lichamelijke klachten als een verkrampte nek, schermogen of een muisarm voorkomen. En door je even bewust te zijn van je lichaam en ademhaling, voel je je direct een stuk relaxter. Voorbeelden van ontspanningsoefeningen zijn ademhalingsoefening of rek- en sterkoefeningen. Focus je een paar minuten op niets anders dan je ademhaling en neem regelmatig de tijd om je houding te controleren en corrigeren. Probeer minimaal ieder uur even te bewegen: een goede reden om koffie of thee te halen toch?

Maak een praatje met je collega’s

Op je werk ben je meestal niet alleen, er zijn allerlei mensen om je heen. Dit kan ook een goede manier zijn om even te relaxen. Je kunt bijvoorbeeld even naar een collega toelopen om een praatje te maken. Zo heb je wat beweging én afleiding van je werk, waardoor je lichaam even kan ontspannen. Je zult daarna relaxter zijn en geconcentreerder kunnen werken. Sociale contacten op de werkvloer zorgen daarnaast voor een prettigere werksfeer voor jou en je collega’s.

Kleine rustmomentjes

Zorg ervoor dat je regelmatig rustmomentjes inlast. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat ons brein niet langer dan drie kwartier achter elkaar gefocust kan blijven. Meerdere kleine rustmomenten op een dag hebben een positief effect op je productiviteit. Houd hier rekening mee.

Beweging

Tot slot is het belangrijk om tijdens je werkdag regelmatig te bewegen. Misschien heb je het geluk dat je tijdens je werk al veel loopt of beweegt, maar zeker als je een kantoorbaan hebt is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Ga bijvoorbeeld een staand vergaderen of met collega’s een rondje wandelen tijdens de pauze. Dat is gezellig, goed voor je gezondheid én voor je concentratie. Win-win-winsituatie dus ;-)!

Lees ook deze artikelen:

Onze populaire producten

Vanaf 0,00

Vanaf 166,94

Vanaf 471,95

Vanaf 251,95

Daarom kies je voor Terapy

Ergonomisch

Onze zitzakken passen zich volledig aan naar jouw lichaam voor ultiem comfort.

Beschikbaar in veel verschillende kleuren en designs

Onze zitzakken zijn te bestellen in veel verschillende kleuren en designs. Kies de kleur die bij jou past!

Gratis verzending in Nederland en België

Wij bieden gratis verzending in Nederland en België.

Snelle levering

Wij leveren binnen 1-3 werkdagen.

Dit zeggen onze fans

Zoek