Ongedwongen mediteren: 4 tips om het eens uit te proberen

zitzak-meditatiekussen-terapy-ringo-bruin-oranje-vrouw-jpg.jpg

Zoals we onze apparaten opladen, is het soms ook noodzakelijk om onszelf weer op te laden. Mediteren is hier een goede manier voor en hoeft helemaal niet zo zweverig te zijn. Ga lekker zitten en lees even verder.

Mediteren is niet bedoeld om nergens aan te denken. Je weet zelf vast hoe moeilijk het is om jezelf te dwingen ergens juist niet aan te denken. Bij meditatie gaat het er dan ook om dat je weet dat er nou eenmaal veel in je hoofd zit en dat je deze gedachten voorbij kunt laten gaan zonder er aan te blijven hangen. Of je dit nou een paar minuten doet of een uur, je zult merken dat je er op termijn baat bij hebt en je geest zo helpt te rechargen.

 

Vier simpele tips om eens uit te proberen wat meditatie met je doet:

1. Kies een ontspannen maar actieve zithouding. Onze Elly zitzak helpt je bijvoorbeeld om een goede houding aan te nemen. Doordat deze zich helemaal naar je lichaam vormt, zit je erg comfy en toch goed rechtop.

2. Begin simpel door eerst eens zestig seconden met je ogen dicht in en uit te ademen en je ademhaling te volgen. Het geeft helemaal niet als je toch ergens aan denkt, breng je aandacht dan gewoon weer naar je ademhaling.

3. Om te voorkomen dat je in je gedachten blijft hangen kun je ook je lichaam scannen. Besteed daarbij extra aandacht aan de plekken in je lichaam waar je iets voelt, zoals bijvoorbeeld pijn, tintelingen, kramp of kriebel. En probeer je aandacht op dat gevoel te blijven richten, ernaar toe te ademen en ervaar de eventuele veranderingen die plaatsvinden.

4. Zoals met veel in het leven moet je ook hiervoor een beetje doorzettingsvermogen hebben. Maar maak het jezelf niet te moeilijk! Probeer in eerste instantie om elke dag een paar minuten aan meditatie te besteden. Zo wordt het steeds natuurlijker en gaat het je beter af. En als het een keertje niet lukt, besteed dan niet teveel aandacht aan het vervelende gevoel. Ook dat gaat weer voorbij.

Als je eenmaal de smaak te pakken hebt, valt er veel te experimenteren. Er zijn namelijk vele vormen van meditatie. Van wandelend mediteren tot het herhalen van een mantra en visualisatie-meditatie. Verrijk jezelf door uit je comfort zone te treden en probeer eens iets nieuws uit. Zodoende kan je erachter komen of zoiets als mediteren effect op je heeft. En of het je kan helpen om in de hectiek van alledag beter te focussen, te ontspannen en je daardoor weer op te laden!

Lees ook deze artikelen:

Onze populaire producten

Vanaf 0,00

Vanaf 166,94

Vanaf 471,95

Vanaf 251,95

Daarom kies je voor Terapy

Ergonomisch

Onze zitzakken passen zich volledig aan naar jouw lichaam voor ultiem comfort.

Beschikbaar in veel verschillende kleuren en designs

Onze zitzakken zijn te bestellen in veel verschillende kleuren en designs. Kies de kleur die bij jou past!

Gratis verzending in Nederland en België

Wij bieden gratis verzending in Nederland en België.

Snelle levering

Wij leveren binnen 1-3 werkdagen.

Dit zeggen onze fans

Zoek