Leer eens iets nieuws!

leer_iets_nieuws-1

Hoelang geleden is het dat je weer eens iets nieuws hebt geleerd? Dat je trots was omdat je opeens iets kon dat je eerder nog niet kon? Vast lang geleden. Terwijl het zo goed voor je is om uit je comfort zone te komen en met iets nieuws te beginnen. Als je toch aan goede voornemens doet zou dit er een kunnen zijn!

Als je het spannend vindt om met iets nieuws te beginnen of eigenlijk niet zoveel zin hebt moet je het niet zoeken in iets heel groots. Denk niet meteen aan een hele studie of cursus, maar volg eens een workshop (bijvoorbeeld pottenbakken of Thais koken) van een paar uur of een dag. Neem een vriend of vriendin mee en je hebt meteen een gezellig uitje. Ook kun je veel tutorials vinden op Youtube. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er: breien, haken, koken, of iets aan werk gerelateerd zoals PowerPoint. Op die manier kun je lekker vanaf de bank iets uitproberen. Of combineer het met een ander goed voornemen, zoals beginnen met sporten. Je kunt bijvoorbeeld een nieuwe sport leren zoals (paal)dansen, borstcrawl of hot yoga. Zo word je niet alleen fit, maar heb je ook meteen een nieuwe uitdaging.

Nieuwe ervaringen geven je hersens nieuwe prikkels. Je wordt er creatiever van omdat je meerdere vaardigheden kunt combineren. Routine is belangrijk om te kunnen functioneren, maar af en toe van het gebaande pad afwijken, helpt juist om scherp te blijven. Het geeft je zelfvertrouwen, een gevoel van trots en geluk als je iets nieuws onder de knie krijgt. En vaak leer je ook nog nieuwe mensen kennen als je bijvoorbeeld met een nieuwe hobby begint. Onderzoek laat zien dat mensen die een nieuwe taal leren een groter denkvermogen hebben. Daarnaast zou het helpen om Alzheimer en dementie tegen te gaan.

Wees ook niet te snel bang dat je iets niet kunt. Niemand is fietsend geboren en toch hebben we het allemaal geleerd. De spanning van te voren, de eerste geslaagde poging, de teleurstelling als je toch een keer valt… Het hoort er allemaal bij, en uiteindelijk zal het je lukken. Probeer bij tegenvallers niet gefrustreerd te raken, maar herinner jezelf eraan dat er geen druk op staat en dat het al leuk is om ermee bezig te zijn. Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker je iets leert maar het geeft ook niet als het niet perfect lukt. Als je maar lol hebt in het proces!

Lees ook deze artikelen:

Onze populaire producten

Vanaf 0,00

Vanaf 166,94

Vanaf 471,95

Vanaf 251,95

Daarom kies je voor Terapy

Ergonomisch

Onze zitzakken passen zich volledig aan naar jouw lichaam voor ultiem comfort.

Beschikbaar in veel verschillende kleuren en designs

Onze zitzakken zijn te bestellen in veel verschillende kleuren en designs. Kies de kleur die bij jou past!

Gratis verzending in Nederland en België

Wij bieden gratis verzending in Nederland en België.

Snelle levering

Wij leveren binnen 1-3 werkdagen.

Dit zeggen onze fans

Search