Profiteer nu van onze zomerdeal.

Ontvang 10% korting op de Elly Zitzak met de code JUNI10!

Wees er snel bij, want deze actie is geldig tot en met 30 juni 2024

Koken geeft toch stress en is een vervelende klus. Niet met deze tips!

kook_blog.jpg

Koken kan echt zo´n klusje zijn waar je helemaal geen zin in hebt. Je komt thuis van je werk en bent al moe en moet dan ook nog eens een maaltijd op tafel zetten. Maar je kunt koken juist ook gebruiken om te ontspannen en weer tot rust te komen. Je hoort van mensen die graag koken dat ze zich daardoor helemaal uit kunnen schakelen. Dat is voor de niet-kokers onder ons echt een raadsel. Want koken geeft toch stress en is een vervelende klus? Niet met deze tips!

Orde en planning vormt de basis van koken. Ga daarom met een lijstje naar de supermarkt, zodat je niets vergeet. En zorg vervolgens dat alle ingrediënten en spullen die je nodig hebt klaarliggen. Begin daarna met het wegen en snijden van het eten en ga dan pas aan de slag met de pannen.

Net als met alle bezigheden is het belangrijk dat je je aandacht er volledig op richt. Multitasken maakt het koken lastiger en er kan veel meer misgaan. Zorg dat je dus met je aandacht bij de ingrediënten en het gasfornuis bent. Je zult zien dat het sneller gaat en het eindresultaat misschien ook wel beter smaakt.

De meeste hobbykoks hebben een paar signatuurgerechten. Dit zijn gerechten die ze perfect onder de knie hebben en altijd klaar kunnen maken. Begin met iets dat je zelf lekker vindt en dat je niet te moeilijk om te maken is. Als je echt niet weet wat je moet koken of als er onverwachts visite komt, kun je hier altijd op teruggrijpen.

Als laatste: probeer ook eens nieuwe recepten uit. Neem hier een vaste (weekend)dag voor waarop je genoeg tijd hebt. Nieuwe dingen leren kan je uit je comfortzone halen en stimuleert de creativiteit. Het is niet erg als het mislukt, je kunt altijd nog een boterham eten. En als het recept wel goed lukt, kun je het nog een paar keer koken, aanpassen naar je smaak en wie weet wordt het wel je nieuwe favoriete gerecht.

Zoals met de meeste dingen in het leven moet je oefenen voor je iets goed leert en dat is met koken niet anders. En het leuke van deze hobby is, dat je het resultaat altijd kunt proeven. Eet smakelijk!

Lees ook deze artikelen:

Onze populaire producten

Vanaf 0,00

Vanaf 164,95

Vanaf 469,00

Vanaf 249,95

Daarom kies je voor Terapy

Ergonomisch

Onze zitzakken passen zich volledig aan naar jouw lichaam voor ultiem comfort.

Beschikbaar in veel verschillende kleuren en designs

Onze zitzakken zijn te bestellen in veel verschillende kleuren en designs. Kies de kleur die bij jou past!

Gratis verzending in Nederland en België

Wij bieden gratis verzending in Nederland en België.

Snelle levering

Wij leveren binnen 1-3 werkdagen.

Dit zeggen onze fans

Zoek