Profiteer nu van onze zomerdeal.

Ontvang 10% korting op de Elly Zitzak met de code JUNI10!

Wees er snel bij, want deze actie is geldig tot en met 30 juni 2024

Klinkt als muziek in je oren…

muziek_foto.jpg

Even al je energie kwijt in een wilde dans, samen met je partner of alleen. Of juist wegdromen, ontspannen en zo helemaal rechargen. Dat kan allemaal met muziek. En niet alleen naar muziek luisteren, maar ook muziek maken heeft aantoonbaar positief effect op je hersenen.

Als je muziek luistert, kan het je bloeddruk verlagen, stress verminderen en je stemming verbeteren. Rustige muziek laat je hersenen tot rust komen en van opgewekte muziek kun je vrolijk worden.
Muziek geeft zo’n fijn gevoel, omdat de beloningssystemen in je hersenen gestimuleerd worden. Door vrolijke of opzwepende muziek kun je je dus beter gaan voelen.
Ook tijdens het sporten kan muziek je helpen. Door muziek te luisteren met een bepaalde beat kun je bijvoorbeeld sneller lopen en houd je het langer vol. Het leidt je namelijk af waardoor je minder pijn en vermoeidheid voelt.
Misschien herken je wel dat je door goede muziek tijd en moeheid helemaal vergeet en alleen nog maar lekker aan het sporten bent.

Naast naar muziek luisteren, is zelf muziek maken eveneens goed voor je. Het heeft een stimulerende invloed op de hersendelen die betrokken zijn bij luisteren en motorische beweging. Sowieso is het goed voor je om af en toe iets nieuws te leren, om je hersenen te stimuleren. Dus ook als je nog geen instrument bespeelt, is dat een goede reden om er mee te beginnen.
En voor kinderen is muziek maken belangrijk, omdat de linker- en rechterhersenhelft met elkaar verbonden worden en hierdoor nieuwe verbindingen tussen de neuronen in de hersenen worden gelegd. Daarbij leren ze beter luisteren wat weer goed is voor de taalontwikkeling. En hoe ouder kinderen worden, hoe beter ze kunnen leren om muziek te gebruiken om emoties te verwerken en zich te ontladen, wat zeker bij pubers een belangrijke functie heeft.
En wist je dat samen zingen saamhorigheid creëert? Leuk om thuis met je gezin of vrienden eens uit te proberen.

Plof dus eens neer op een Terapy zitzak en luister muziek. Om te ontspannen, in slaap te vallen of gewoon om ervan te genieten!

Lees ook deze artikelen:

Onze populaire producten

Vanaf 0,00

Vanaf 164,95

Vanaf 469,00

Vanaf 249,95

Daarom kies je voor Terapy

Ergonomisch

Onze zitzakken passen zich volledig aan naar jouw lichaam voor ultiem comfort.

Beschikbaar in veel verschillende kleuren en designs

Onze zitzakken zijn te bestellen in veel verschillende kleuren en designs. Kies de kleur die bij jou past!

Gratis verzending in Nederland en België

Wij bieden gratis verzending in Nederland en België.

Snelle levering

Wij leveren binnen 1-3 werkdagen.

Dit zeggen onze fans

Zoek