Even pauze?

Terapy-Dino-2-e1614862959251.jpg

Social media en internet zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We hebben op die manier contact met de mensen om ons heen, blijven op de hoogte van het nieuws en doen inspiratie op. Toch is het goed om af en toe offline te gaan. Zoals we onze apparaten opladen kunnen we ook onszelf weer opladen. Juist door jezelf even los te koppelen.

Tips om te disconnecten

Uiteraard kun je disconnecten door je telefoon op bepaalde momenten echt weg te leggen. Bijvoorbeeld door bij thuiskomst je telefoon in de hal laten liggen, of hem niet ’s nachts mee te nemen naar de slaapkamer. Maar je kan ook samen met je telefoon tot een juiste balans zien te komen.

Zo zijn er allerlei apps die inzicht geven in hoe vaak je op je scherm kijkt – en dat is schrikbarend vaak. Een dergelijke app downloaden is een eerste stap om er bewuster mee bezig te zijn. Daarnaast kun je ook apps downloaden die een tijd je internettoegang blokkeren. Dit helpt vaak als je even lekker door wilt werken zonder de verleiding om ‘even’ te surfen. Met aandacht aan een taak beginnen en deze binnen een door jou gestelde tijd afmaken, is erg efficiënt en ook goed voor je brein. Je hersens moeten namelijk steeds switchen als je meerdere dingen tegelijk doet en het kost vijftien minuten om te schakelen tussen taken. Je bent dus veel sneller als je even een pauze van de online wereld neemt en bewust een taak afmaakt.

Offline zijn

Door af en toe offline te zijn heb je weer meer aandacht voor wat je doet en laat je niet je leven leiden door sociale media. Door vaker in het moment zelf te zijn kun je je gelukkiger voelen maar je ervaart ook minder stress, gejaagdheid en zorgen. Als je merkt dat je in huis veel bezig bent met je telefoon of laptop kan dit van invloed zijn op het contact dat je met elkaar hebt. Afspreken om een avond offline te zijn en met elkaar te praten, aan een mooi gedekte tafel te eten of een wandeling te maken, kan weer leiden tot verdieping van het contact met de mensen om je heen.

Geregeld offline zijn helpt je zo om de waarde van rust te hervinden!

Lees ook deze artikelen:

Onze populaire producten

Vanaf 0,00

Vanaf 166,94

Vanaf 471,95

Vanaf 251,95

Daarom kies je voor Terapy

Ergonomisch

Onze zitzakken passen zich volledig aan naar jouw lichaam voor ultiem comfort.

Beschikbaar in veel verschillende kleuren en designs

Onze zitzakken zijn te bestellen in veel verschillende kleuren en designs. Kies de kleur die bij jou past!

Gratis verzending in Nederland en België

Wij bieden gratis verzending in Nederland en België.

Snelle levering

Wij leveren binnen 1-3 werkdagen.

Dit zeggen onze fans

Zoek