Profiteer nu van onze zomerdeal.

Ontvang 10% korting op de Elly Zitzak met de code JUNI10!

Wees er snel bij, want deze actie is geldig tot en met 30 juni 2024

Door kleur ontspannen

kleuren_in_interieur.jpg

Femke van Shopinstijl.nl geeft op haar website inspiratie voor je huis en laat de mooiste producten zien die daar ook te koop zijn. Voor ons heeft ze adviezen op een rij gezet hoe je een ontspannen sfeer kunt creëren in je huis door middel van kleur.

Wanneer je huis een fijne plek is waar je je comfortabel en thuis voelt, helpt dit je zeker om (beter) te ontspannen. Naast de juiste temperatuur en fijne materialen zijn ook de kleuren die je gebruikt in je interieur van groot belang bij het creëren van een rustgevende plek. Vaak kiezen we een kleur, simpelweg omdat we hem “mooi” vinden. Maar wist je dat elke kleur naast een specifieke sfeer ook een bepaalde energie en emotie met zich meeneemt?

Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat er een verschil is tussen warme en koele (of koude) kleuren.
Warme kleuren zijn de rood- oranje-, geel- en beigetinten. Bij koele kleuren denken we aan groen-, blauw- en grijstinten. In tegenstelling tot warme kleuren, die je emoties stimuleren, geven koele kleuren juist rust. Ze hebben een kalmerende werking en helpen je om je concentratie te verbeteren. Als je denkt in ruimtes kan het je opvallen dat restaurants en bars vaker kiezen voor warme kleuren, en op werkplekken en in slaapkamers juist vaker voor koele kleuren gekozen wordt; daar zijn respectievelijk concentratie en ontspanning immers het belangrijkst. Mag ik je helpen de, voor jou, juiste ontspannende (en dus koele) kleur te kiezen?

Blauw
Bij een koele kleur denken we vaak als eerste aan blauw. Blauw is de kleur van balans, ontspanning en rust. Als tegenovergestelde kleur van rood helpt blauw de bloeddruk te verlagen en het stimuleert een veilig en vertrouwd gevoel. Blauw is de kleur van de oceaan en de lucht; symbolische plekken voor ontspanning, rust en vrijheid.

Groen
Groen is bij uitstek de kleur van de natuur, van hoop en van genezing. Groen geeft energie en zorgt voor een verbinding met de wereld om ons heen. Groen als kleur werkt verfrissend en ontspannend, een groene ruimte werkt rustgevend en vermindert stress.

Paars
De kleur paars houdt het midden tussen het koele blauw en het warme rood, een hybride kleur noemen we dat. Afhankelijk van de tint die je kiest zal deze kleur warmer of koeler worden. Wanneer paars richting lavendel gaat is het een uitermate rustgevende kleur. Daarnaast stimuleert het je creativiteit, en helpt het bij het geven van overzicht.

De meeste van ons zullen echter een interieur hebben met meer neutrale tinten, of bijvoorbeeld zwart en wit. Ook hierin heb je koele en warme tinten. Denk bijvoorbeeld aan grijstinten (koel) of meer beige- en bruintinten (warm). Ook wit is een koele kleur en zwart (je raadt het al) een warme kleur.

Kijk eens om je heen als je thuis op de bank zit of in bed ligt; heb jij echt nagedacht over het palet aan kleuren dat je gebruikt? En met deze informatie, wat zou je dan anders doen?

— Deze blogpost is geschreven door Femke van Shopinstijl.nl. Op Shopinstijl.nl vind je dagelijkse dosis inspiratie voor je interieur.

Geel
Ondanks dat geel eigenlijk een warme kleur is neem ik hem stiekem toch even mee in dit rijtje; geel heeft immers een hele frisse uitstraling. Het is de kleur van de zon en een kleur die je opgewekt en gelukkig kan maken.

Lees ook deze artikelen:

Onze populaire producten

Vanaf 0,00

Vanaf 164,95

Vanaf 469,00

Vanaf 249,95

Daarom kies je voor Terapy

Ergonomisch

Onze zitzakken passen zich volledig aan naar jouw lichaam voor ultiem comfort.

Beschikbaar in veel verschillende kleuren en designs

Onze zitzakken zijn te bestellen in veel verschillende kleuren en designs. Kies de kleur die bij jou past!

Gratis verzending in Nederland en België

Wij bieden gratis verzending in Nederland en België.

Snelle levering

Wij leveren binnen 1-3 werkdagen.

Dit zeggen onze fans

Zoek