Muziek: een massage voor je hersenen

20200826-DickRuumpolFotografie-Terapy-HR-178

Muziek kan je recht in je hart raken. Door bepaalde klanken die je plots ontroeren, een ritme dat je lichaam als vanzelf laat swingen, een toon die je kippenvel geeft of een melodie die je meevoert naar fijne momenten. Voor menigeen geldt muziek als een eerste levensbehoefte. Naar muziek luisteren is een perfecte manier om even de drukte van de dag te vergeten.

Gelukshormoon

Muziek creëert meer energie of laat juist energie ontladen. Waar de één het liefst ontspant door in rust thuis te luisteren naar Bach, staat de ander graag te rocken bij een concert van Metallica. Iedereen heeft een eigen muziekvoorkeur, meestal ook afhankelijk van het moment.

We luisteren vaak naar muziek als nevenactiviteit; velen hebben muziek op de radio aanstaan terwijl ze bijvoorbeeld autorijden of met het huishouden bezig zijn. Maar door aandachtig te luisteren – muziek luisteren als hoofdactiviteit – zal je merken dat je lichaam direct ontspant en dat je gelukkiger wordt. In je hersenen wordt dan namelijk het stofje endorfine aangemaakt; ook wel het gelukshormoon genoemd. Relax in één van de zitzakken van Terapy en zet een muziekje op! 

Muziek heeft positief effect 

Zonder dat je er ook maar iets voor hoeft te doen, heeft muziek een positief effect op je hersenen. Het is iets wat je verstand overstijgt, alsof ze een heerlijke, rustgevende massage krijgen. Het luisteren naar muziek prikkelt je brein en laat allerlei verbindingen ontstaan. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld verschillende herinneringen opkomen. 

Soms kun je exacte momenten zelfs na decennia nog voor de geest halen. Je weet vast nog wel welk nummer er werd gespeeld bij je eerste zoen, welk liedje er tijdens die ene fijne zomer op nummer 1 in de hitlijsten stond of welke plaat er vroeger elke zondagmiddag thuis grijsgedraaid werd. Het is geen toeval dat dementerende mensen helemaal kunnen opbloeien en blijk van herkenning geven bij het horen van liedjes van vroeger.

Terapy’s Spotify-lijsten

Voor de ultieme ontspanning is het ritme van de muziek erg belangrijk. Wanneer deze ongeveer hetzelfde is als je hartslag in rust, geven je hersenen zich ook helemaal over. Om op onze heerlijke zitzakken nu volledig te relaxen, hebben wij speciaal voor jou een aantal playlists samengesteld. Voor iedere soort zitzak is er een eigen muziekstijl, natuurlijke geluiden of meditaties beschikbaar. Beluister ze nu gratis via het account van Terapy in Spotify. Zet je geluidsbox aan of doe je oortjes in en geniet van deze massage.

Lees ook deze artikelen:

Onze populaire producten

Vanaf 0,00

Vanaf 166,94

Vanaf 471,95

Vanaf 251,95

Daarom kies je voor Terapy

Ergonomisch

Onze zitzakken passen zich volledig aan naar jouw lichaam voor ultiem comfort.

Beschikbaar in veel verschillende kleuren en designs

Onze zitzakken zijn te bestellen in veel verschillende kleuren en designs. Kies de kleur die bij jou past!

Gratis verzending in Nederland en België

Wij bieden gratis verzending in Nederland en België.

Snelle levering

Wij leveren binnen 1-3 werkdagen.

Dit zeggen onze fans

Zoek